MUCK heeft een nieuwe drummer!

Emile in actie

 

MUCK heeft een nieuwe drummer: Emile van Veenendaal.

Hij stelt zich zelf even voor:

Ik ben Emile en ben geboren in 1974 in Utrecht. Omdat ik uit een hele muzikale familie kom, zat de muziek er al gelijk in. In 1981 ben ik begonnen met drum lessen op de Utrechtse muziekschool aan de Lange-Nieuwstraat. Door gespeeld te hebben in diverse big bands vanuit de muziekschool en diverse workshops gevolgd te hebben onder andere bij Eddie Conard (percussionist bij Cool and the Gang), heb ik al vroeg veel ervaring op kunnen doen en zat de verslaving om op een podium te staan, er al vroeg in.

Op mijn 23ste heb ik er voor gekozen om de muziek even te laten voor wat het was om meer tijd in mijn gezin te steken. Na enige jaren van rust toch maar weer besloten om mijn stokken weer eens vast te pakken.

Door te beginnen op jam sessies heb ik weer even flink kunnen warm draaien en kreeg de smaak (die nooit weg is geweest) weer te pakken. Door te gaan spelen in de allround-band Never Mind Music voelde het weer als vanouds. Na twee en half jaar in deze band gespeeld te hebben, besloten we er een punt achter te zetten. Na deze band ben ik het op een hele andere toer gaan gooien, de rock muziek uit de jaren ‘80/‘90, dit deed ik samen met de bandleden van  de band Whatever.

Na drie jaar in deze band gespeeld te hebben was ik toe aan een nieuwe uitdaging, dit liep uit tot een auditie bij MUCK. En het voelde wederzijds gelijk goed!

Naast de muziek heb ik af en toe ook nog tijd om lekker op de motor te stappen en er samen met mijn vrouw op uit te trekken en heerlijke kilometers te maken en te genieten van de omgeving en ruimte om ons heen. Het klinkt misschien cliché maar naast de muziek is mijn gezin wel de grootste hobby, samen met mijn vrouw te genieten van de kinderen en de tijd samen door te brengen. Hopelijk snel tot ziens!