BIO

Jeroen en Bjorn leerden elkaar kennen op 4-jarige leeftijd toen ze naast elkaar zaten op de kleuterschool. Van enige muzikale klik was toen totaal geen sprake.

Na het verstrijken van enkele jaren koos Jeroen om piano te gaan spelen en begon Bjorn met gitaarlessen. Op 10-jarige leeftijd besloten ze om samen een nummer te spelen. Richard Marx – Right here waiting.
Deze poging mislukte jammerlijk omdat Bjorn het nummer in ‘C’ speelde en Jeroen in ‘G’. Helaas waren beiden te jong om nummers te kunnen transponeren naar een gemeenschappelijke toonsoort, waarna beiden hun eigen weg gingen.

Twintig jaar later komen ze elkaar weer tegen in Den Dolder tijdens de jaarlijkse Sinterklaasintocht. Beiden inmiddels actief in bandjes besluiten ze om een keer samen te spelen en hier en daar een Jamsessie mee te pakken. Er is een duidelijke muzikale klik en al gauw belanden ze in hun eerste gezamenlijke bandje: CAST. Achteraf een mooi project waarin ze samen hun muzikale richting en voorkeur leren kennen.

Als de band CAST word opgeheven gaan beiden verder met een nieuw project: MUCK. Enige tijd later worden daar een drummer en bassist aan toegevoegd. Via social media wordt Sander Wilson als bassist in de band opgenomen. Niet alleen muzikaal, maar ook zeker op het technische vlak worden, met de inzet en know-how van ‘Willy’, enorme stappen gemaakt. Als laatste komt drummer Ruud de Ligt de band versterken, een visuele drummer met veel podiumervaring die dit gebruikt om de ritmesectie als een blok neer te zetten.

De band staat de afgelopen jaren op het podium met Erik Mesie (Toontje Lager), Robert Jan Stips (The Nits) en Gerard Ekdom. Kleine en middelgrote festivals in Midden Nederland worden aangedaan en de band blijft zich ontwikkelen. In 2016 werd MUCK winnaar van The Clash Of The Coverbands en nam The People’s Choice Award mee naar huis. In Maart 2017 won MUCK de Play-Offs Finale van Oerrock.

Tijdens de wintermaanden is hard gewerkt aan het schrijven van nieuwe nummers om uiteindelijk in november 2017 een eerste album uit te kunnen brengen!