BIO

Jeroen en Bjorn leerden elkaar kennen op 4-jarige leeftijd toen ze naast elkaar zaten op de kleuterschool. Van enige muzikale klik was toen totaal geen sprake. Na enkele jaren koos Jeroen om piano te gaan spelen en begon Bjorn met gitaarlessen. Op 10-jarige leeftijd besloten ze om samen eens een nummer te spelen. Richard Marx’ “Right Here Waiting”. Deze poging mislukte jammerlijk omdat Bjorn het nummer in ‘C’ speelde en Jeroen in ‘G’. Twintig jaar later komen ze elkaar weer tegen in Den Dolder tijdens de Sinterklaasintocht. Beiden inmiddels actief in bandjes, besluiten ze om een keer samen te spelen. Er is een duidelijke muzikale klik en al gauw belanden ze in hun eerste gezamenlijke bandje: CAST waarin ze samen hun muzikale richting en voorkeur leren kennen.

Nadat CAST stopt gaan beiden verder met een nieuw project: MUCK. Enige tijd later worden daar een drummer en bassist aan toegevoegd. Via social media wordt Sander Wilson als bassist in de band opgenomen. Niet alleen muzikaal, maar ook zeker op het technische vlak worden, met de inzet en know-how van ‘Willy’, enorme stappen gemaakt. Als vervanger van  drummer Pieter komt tenslotte Ruud de Ligt de band versterken; een drummer met veel podiumervaring die tevens met Bjorn de backing vocals verzorgd.

De band staat de afgelopen jaren op het podium met o.a. Erik Mesie (Toontje Lager), Robert Jan Stips (The Nits) en Gerard Ekdom. Kleine en middelgrote festivals in Midden Nederland worden aangedaan en de band blijft zich ontwikkelen. In 2016 werd MUCK winnaar van The Clash Of The Coverbands en nam The People’s Choice Award mee naar huis. In Maart 2017 won MUCK de Play-Offs Finale van Oerrock en stond twee maanden later op het Oerrock Festival.

Tijdens de wintermaanden van 2016 is er hard gewerkt aan het schrijven van nieuwe nummers met als doel in het najaar van 2017 een eerste album uit te kunnen brengen. Dat album komt er. “Burning Light” wordt op 10 maart 2018 in Den Dolder aan eigen publiek groots gepresenteerd. De band speelt daarna op festivals en feesten en presenteert zich veelal met covers, afgewisseld met eigen werk. De optredens worden inmiddels geboekt via manager Willem.

In juli 2018 neemt Jeroen afscheid als frontman. Omdat het muzikale bloed kruipt waar het niet gaan kan gaan de overige leden op zoek naar een nieuwe zanger. Deze wordt na een reeks audities gevonden in de persoon van multitalent Sebastiaan Mulder. Dit blijkt tevens het uitgelezen moment om de stofkam eens door de repertoirelijst te halen. Het unieke stemgeluid van Sebastiaan leent zich ook voor andere nummers. De lijst met eigen werk groeit en plannen om een tweede album uit te brengen krijgen vorm. De nieuwste single is “You Won’t Stop This Train”.

De band stoomt door.